Aktualności
FOOD EXPO - TARGI PEŁNE POLSKICH I ŚWIATOWYCH SMAKÓW Szanowni Państwo,
Zapraszamy do odwiedzenia wyjątkowych i pełnych światowych smaków Międzynarodowych Targów Żywności Warsaw Food Expo 2017, które odbędą się w dniach 1-3 czerwca 2017 w Centrum Targowo-Kongresowym Ptak Warsaw Expo, w podwarszawskim Nadarzynie. Targi współtowarzyszą spotkaniu Ministrów Rolnictwa Grupy Wyszehradzkiej w formule V4+3. Targi zostały objęte honorowym patronatem Pana Krzysztofa Jurgiela Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
(kliknij obrazek żeby powększyć)
Do udziału w targach, jako wystawców, zapraszamy firmy działające w branży spożywczej -producentów i dystrybutorów żywności i napojów wysokiej jakości, producentów EKO żywności, a także restauracje i produkty grillowane. Przewidywana ilość wystawców: 300.
Nasze wydarzenie jest szeroko promowane w mediach branżowych, co pozwala na dotarcie do szerokiego grona potencjalnych klientów nie tylko z Polski, ale również z całej Europy. Targi Warsaw Food Expo 2017 są promowane również poza granicami Polski, m.in. poprzez Wydziały Promocji Handlu i Inwestycji skupione przy Ambasadach Polski w takich krajach jak m.in.: Niemcy, Słowacja, Czechy, Ukraina, Rosja, Białoruś, Litwa, Dania, Holandia, Chiny, Japonia, USA.
Podczas targów zaprezentowane zostaną: żywność i napoje wysokiej jakości, produkty tradycyjne i regionalne, produkty spożywcze dla gastronomii, BIO żywność, potrawy serwowane w restauracjach. Zapraszamy też na liczne prezentacje i szkolenia z zakresu nowoczesnego wykorzystania produktów spożywczych w żywieniu indywidualnym i zbiorowym.
Do odwiedzenia targów zapraszamy m.in. dyrektorów i specjalistów ds. zakupów z sieci handlowych i hurtowni spożywczych, przedstawicieli działów zakupów środków spożywczych, właścicieli i menedżerów restauracji, cukierni, hoteli, barów, kawiarni, obiektów żywienia zbiorowego, szefów kuchni i kucharzy, technologów żywności, techników i pracowników działów technologii spożywczych. Targi Warsaw Food Expo 2017 to też miejsce gdzie spotkają Państwo blogerów kulinarnych, dietetyków, studentów wyższych uczelni kształcących się w zakresie żywności i żywienia, uczniów szkół gastronomicznych i ich nauczycieli (w specjalnie wydzielonej strefie edukacyjnej) oraz osoby, które są zainteresowane zakupem żywności wysokiej jakości, dla których gotowanie to pasja.
Pierwsze dwa dni targów są skierowane do profesjonalnych odbiorców, natomiast trzeciego dnia zapraszamy wszystkich, którzy lubią gotować, szukają inspiracji kulinarnych, chcą spotkać gwiazdy kulinarne oraz są zainteresowani zdrowym odżywianiem.
Gwiazdami targów będą Ewa "Wachowicz, która spotka się z odwiedzającymi i opowie o swojej kulinarnej pasji oraz Pascal Brodnicki, który na targowej scenie zaprezentuje swoje kulinarne umiejętności promując zdrowe gotowanie. Kolejnym niezwykłym gościem imprezy będzie Joseph Seeletso. Joseph zaprezentuje dania kuchni afrykańskiej i podpowie jak je najlepiej połączyć z winem, a także będzie patronował niezwykłemu konkursowi kulinarnemu „Od Okawango po Bałtyk" organizowanemu przez firmę Ready PR. Celem przedsięwzięcia jest wyłonienie wybitnych talentów kulinarnych wśród kucharzy pracujących w restauracjach i hotelach w Polsce.
PTAK WARSAW EXPO
MIĘDZYNARODOWE CENTRUM TARGOWO - KONGRESOWE
Na odwiedzających targi czekają niezwykłe i smaczne atrakcje:
Pokazy kulinarne: (Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni)
- Doskonałość w kuchni polskiej
- Oswajamy kuchnię syberyjską
- Kuchnia Kreolska południowych stanów USA
Pokazy Akademii Kelnerskiej Grzegorza Górnika:
- VI Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów - „Sommelier Roku 2017"
- X Mistrzostwa Polski Kelnerów - Junior Waiter 2017 „Serwis synchroniczny"
- Dorato - Mistrzostwa kelnerów w otwieraniu wina musującego byle czym
- Szampaniada Akademii Kelnerskiej Dorato 2017
Warsztaty przygotowania dań na bazie produktów regionalnych i tradycyjnych (Klub Szefów Kuchni) Wielkie grillowanie (Polska Ekologia i Smoker)
Degustacje dań przygotowanych na bazie BIO żywności (Polska Ekologia) Pokazy cukiernicze Igi Sarzyńskiej (Sempre) Piknik Zbożowy (Krajowa Rada Izb Rolniczych)
Warsztaty cydrowe - jak produkować cydr rzemieślniczo (Agroturystyka Kwaśne Jabłko) Seminaria: (Magazyn Wino)
- Polskie wino - siła różnorodności
- Wino na lato - trendy i czysta przyjemność
- Wina Portugalii
Seminaria skierowane przede wszystkim do osób zajmujących się żywieniem w obiektach gastronomicznych:
- Catering mały i duży
- Restauracja i hotel w zgodzie z regionem
- Odpowiedzialne żywienie rodziny
Pozostaję do dyspozycji i serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszych targów!
Danuta Siekierska Project Manager tel. 601 393 082 d.siekierska@warsawexpo.eu
www.warsawexpo.eu D/warsawexpo.eu
PTAK WARSAW EXP0 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Nadarzynie (kod pocztowy 05 - 830) przy Al. Katowickiej 62, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000671001, podatnikiem podatku od towarów i usług (VAT) o numerze identyfikacyjnym NIP 5342544579, REGON 366965350